Lägesrapport 1 mars 2019
Under vintern har Simon Hector fortsatt arbetet med kartritning och banläggning för sprinttävlingen.
Tävlingsområdet Fisksätra kan beskrivas som ett helt flackt bostadsområde med höghus och innergårdar, Fisksätra centrum, omgivet av tre höjdplatåer med radhusområden, Båthöjden, Fågelhöjden och Fiskarhöjden.
Beskriv sprintområdet Fisksätra lite mer i detalj och de utmaningar som finns där för löparna?
Fisksätra är ett spännande område eftersom det är så varierat. Från det lilla centrumet med bibliotek, mataffärer och ett större torg är det bara ett stenkast norrut saltstänk och segelbåtar i sundet över till Lännersta medan man åt andra hållet får se låga radhus á la Svensson Svensson.
Kring centrum är det ett stort miljonprogramsområde med så höga flerbostadshus att vissa ställen knappt får se solen, inte undra på att det är Sveriges mest tätbefolkade område! Innergårdarna mellan husen är varierade med bl.a. gräs, buskar, rabatter och trappor. Blanda det med några ordentligt kuperade skogspartier med fin skärgårdsskog och man får en intressant mix!
Lägesrapport 1 december 2018
Simon Hector, Snättringe SK är både kartritare och banläggare för Fisksätra-sprinten 3 maj, såväl för Swedish League-klasserna som för publiktävlingen. Här berättar han hur långt han har kommit i arbetet.
Vad finns det för fördelar och poänger med att det är samma person som är kartritare och banläggare i sprintsammanhang?
Som kartritare lägger jag väldigt mycket tid ute i terränglådan och därför har jag ju väldigt bra koll på området! Det är en stor fördel när jag lägger banor att jag vet hur det ser ut.
Hur långt har du kommit med banläggning och kartritning?
Jag har kommit igång bra och gjort en hel del men det kommer att bli en del arbete under vintern.
Berätta kort hur arbetet med kartritning och banläggning går till i det här fallet?
Just nu är jag ute en hel del i terrängen och rekognoserar terrängen, och antecknar det jag ser så att jag kan ta med det in och rita in på datorn. Fokus just nu är på kartan, men jag håller också på att kolla efter nyckelsträckor och stråken för banorna till banläggningen.
Vad strävar du efter att uppnå i ditt arbete med kartan och sprinttävlingen i Fisksätra?
Jag vill erbjuda spännande sprintbanor som jag själv hade velat springa! Jag tänker mig att löparna ska få en bra och varierad utmaning. En viktig del i planeringen inför tävlingen är att kunna erbjuda rättvisa utmaningar för alla löpare, så karta och arrangemang ska vara av högsta klass. På en bra sprintkarta är det tydligt var man får springa så jag lägger mycket energi på det. Den ska vara noggrant ritad speciellt vad gäller vegetation, så att man inte får några obehagliga överraskningar att det går sämre att ta sig fram än vad man trodde. Jag hoppas också att Fisksätras ungdomar får nytta av en ny karta så att de får upptäcka sitt närområde via orientering!